BEVEL

geur en kleur - 1052m2

De oprit lag er al een tijdje, maar nooit hadden Véronique en Tom de tijd genomen om de rest van de tuin aan te pakken... tot nu. "Help! wij willen een mooie tuin!", klonk het in de titel van hun eerste mailtje. "We willen een prachtige bijen- en beestjestuin met vooral bloemen en planten in de hoofdrol, paars en wit".

Na het voorontwerp in oktober 2023 werd er snel gestart met de werken. Vooraan verdween een stuk haag, de bolcatalpa's gingen op de schop, stukken oprit werden opgebroken en elders terug geplaatst, met platines werd een extra terras en paden aangelegd... Cortenstalen bloembakken geven de tuin meer structuur. Na een uitgebreide bodemanalyse gingen in februari de planten in de grond en half april het gazon. Struikklimop en prunus werden waar het kon zoveel mogelijk hergebruikt. Er werden verschillende bomen aangeplant en het vogelbosje moet op termijn het terras achteraan de nodige geborgenheid bieden. Amper 3 maanden later is dit het resultaat: geur en kleur. En dat is nog maar het begin van opnieuw een tuin vol leven.

Vroeger kwam ik bijna nooit in onze tuin… nu gaat er geen dag voorbij zonder er eens door te wandelen (en niet alleen om onkruid uit te trekken 😅). Bedankt Bert om mijn ideetjes om te zetten in een georganiseerde chaos voor fladderende vogeltjes, zoemende bijtjes, kleurrijke vlinders en mezelf!

Véronique

De tuin voor aanvang van de werken

De tuin tijdens de werken