GENT

Romantische tuin - 114m2

Deze romantische tuin in hartje Gent had doorheen de jaren veel romantiek verloren. In 2021 was het tijd voor een opfrissing. Een nieuw beplantingsplan waarin we zoveel mogelijk van de bestaande beplanting wilden sparen en hergebruiken: een oude sering, rozelaars, sedum, vrouwenmantel, monnikskap, pioen... Enkel de Rhododendron achteraan in de tuin haalden we weg om de tuin meer diepte te geven en een tweede terras te voorzien via stapstenen doorheen de beplanting. De border staat er 1 jaar later (mei) prachtig bij met dank aan de groene vingers van de bewoners die met veel zorg en liefde ingrijpen en loslaten.

IMG_20220516_091616_resized_20220516_092032896[26443]

stapstenen en planten net geplaatst

voor renovatie

 
  • title NIEL no-repeat;left top;; auto title natuurlijke tuin – 12×6 no-repeat;left top;; auto copy Tot 2 jaar geleden was dit een gebetonneerd stukje binnenstad in Mechelen. […]
  • Jessica en Stijn wilden een hedendaagse tuin bij hun nieuwe woning waarvan een deel ook dienst doet als kapperszaak. Na een uitgebreide babbel kwamen we uit op 'strakke gezelligheid' als werktitel.
  • Begin 2023 werd de omgevingsvergunning voor het herinrichten van de omgeving rond het ontmoetingscentrum de 'Volle Vaart' ingediend. Het is deel van een groter totaalproject en toekomstbeeld voor het ganse binnengebied rond de 'Volle Vaart' in het centrum van Grobbendonk waarin Polo Architects het voortouw neemt. In een eerste fase wil de gemeente hier een skatepark en natuurspeeltuin realiseren. Ik mocht achter de tekentafel invulling geven aan 6400m² speelnatuur waarin het skatepark, ontwerpen door Skape, ingepast zou worden.