HABITAT TERRARIUM

€69
incl. BTW, excl. verzending

De Local Habitat als vaas voor een boeket met veldbloemen. Of om je nieuwe kamerplanten te kweken en te stekken.
Dieren in de omgeving observeren
De Local Habitat is een bijzondere glazen kom. Met de Local Habitat kun je tijdelijk je eigen ecosysteem creëren. Ga de natuur in en creëer zelf of met je kinderen een groene miniwereld. Van mos, bladeren, zand en insecten of water, vissen en waterplanten. De Local Habitat is een perfecte manier om kinderen in contact te brengen met de natuur. De grote bubbels aan de zijkant hebben een vergrotend effect. Zo kan je insecten of andere dieren nog beter observeren. De Local Habitat kan ook worden gebruikt als eigenzinnige vaas voor een mooi veldboeket of een binnen-terrarium.
Lupeneffect
De drie bubbels aan de Local Habitat hebben een vergrotend effect en zorgen voor een betere observatie. De vorm vergroot je zicht, waardoor je dieren vanuit verschillende hoeken kunt bekijken. Dit effect werkt het beste bij het observeren van waterdieren.
Creëer een open terrarium
De Local Habitat kan het hele jaar door gebruikt worden! De glazen vaas is perfect om je eigen binnen- en buitenterrarium in te creëren.
Een stappenplan voor je eigen binnen-terrarium
  • 1. Maak het glas van de Local Habitat eerst goed schoon.
  • 2. Maak de eerste laag met steentjes of kiezels toe: de drainagelaag. Voeg deze hand voor hand toe aan het glas. Een laag van 2 centimeter is voldoende. In de eerste bolling breng je nu ook een laagje steentjes aan. In de tweede bolling (iets hoger dan de eerste) leg je pas steentjes als er een laag potgrond in het glas zit.
  • 3. Breng nu eventueel actieve koolstof aan. Leg daarvoor eerst een laagje wortelvilt op de steentjes, zodat het niet door de drainagelaag heen zakt. Meer dan een kleine cirkel in het midden van het glas heb je niet nodig. De koolstof helpt de grond en de planten gezond te houden en onzuiverheden te filteren. In open terrarium mag je deze laag ook overslaan.
  • 4. Leg nu de derde laag aan: de terrarium potgrond. De laag mag 5-7 centimeter zijn, hoog genoeg om de planten erin te planten. Verdeel de grond gelijkmatig over de bodem van het glas. Druk de grond niet aan. Vul ook de eerst bolling met een laagje grond.
  • 5. Leg een laagje steentjes in de tweede bolling. Deze laag kan nu niet meer wegglijden omdat de grond de steentjes tegenhoudt.
  • 6. Maak gaten in de potgrond waar de plantjes moeten komen. Om de plantjes te planten woel je de aarde eerst een beetje los tussen de worteltjes. Plant een plantje naast de onderste bolling zodat hier een plantje met de zijtakjes in kan groeien. In de tweede bolling plant je een Fittonia. Maak nu met varentjes, Fittonia en een kleine sierasperge (Asparagus plumosus) een mooie compositie in de Local Habitat.
  • 7. Om je terrarium een goede start te geven, kan mos helpen. Dit bedekt ook de potgrond en groen is bovendien frisser van kleur dan zwart. Leg het mos op de grond en druk het licht aan.
  • 8. Geef ten slotte een beetje water, totdat je aan de buitenkant rondom vochtige aarde ziet. Zet de Local Habitat op een lichte plek maar nooit direct in het zonlicht. Kijk iedere week even of de plantjes nog water nodig hebben en besproei ze regelmatig.
  • De metamorfose van kikkerdril, kikkervisje tot kikker opvolgen met de Local Habitat
    Kikkerdril vind je vanaf ongeveer eind maart tot en met juni in slootjes en vijvers. Vul je Local Habitat met wat sloot -of vijverwater en haal met het schepnet wat kikkerdril uit de sloot. Niet te veel natuurlijk. Voel het ook eens met je hand, lekker glibberig! En dan is het afwachten geblazen.
    Wanneer komen de eitjes uit? Wanneer krijgen de kikkervisjes pootjes? Wanneer de kikkervisjes een dag of drie uit het ei zijn moet je beginnen met voeren. Als voer kun je stukjes sla, andijvie, paardenbloem, weegbree en visvoer gebruiken. Hebben je kikkervisjes ook voorpootjes gekregen? Dan is het tijd om ze terug te brengen, naar daar waar ze thuis horen, de vijver of de sloot. Daar kunnen ze lekkere vliegjes vangen. Zet ze bij de rand van het water. Zwaai ze nog even uit. Volgend jaar leggen ze hun eitjes op dezelfde plek en kun je weer kikkerdril halen.