HABITAT TERRARIUM
€69
incl. BTW, excl. verzending
De Local Habitat als vaas voor een boeket met veldbloemen. Of om je nieuwe kamerplanten te kweken en te stekken.
Dieren in de omgeving observeren
De Local Habitat is een bijzondere glazen kom. Met de Local Habitat kun je tijdelijk je eigen ecosysteem creëren. Ga de natuur in en creëer zelf of met je kinderen een groene miniwereld. Van mos, bladeren, zand en insecten of water, vissen en waterplanten. De Local Habitat is een perfecte manier om kinderen in contact te brengen met de natuur. De grote bubbels aan de zijkant hebben een vergrotend effect. Zo kan je insecten of andere dieren nog beter observeren. De Local Habitat kan ook worden gebruikt als eigenzinnige vaas voor een mooi veldboeket of een binnen-terrarium.
Lupeneffect
De drie bubbels aan de Local Habitat hebben een vergrotend effect en zorgen voor een betere observatie. De vorm vergroot je zicht, waardoor je dieren vanuit verschillende hoeken kunt bekijken. Dit effect werkt het beste bij het observeren van waterdieren.
Creëer een open terrarium
De Local Habitat kan het hele jaar door gebruikt worden! De glazen vaas is perfect om je eigen binnen- en buitenterrarium in te creëren.
Een stappenplan voor je eigen binnen-terrarium
De metamorfose van kikkerdril, kikkervisje tot kikker opvolgen met de Local Habitat
Kikkerdril vind je vanaf ongeveer eind maart tot en met juni in slootjes en vijvers. Vul je Local Habitat met wat sloot -of vijverwater en haal met het schepnet wat kikkerdril uit de sloot. Niet te veel natuurlijk. Voel het ook eens met je hand, lekker glibberig! En dan is het afwachten geblazen.
Wanneer komen de eitjes uit? Wanneer krijgen de kikkervisjes pootjes? Wanneer de kikkervisjes een dag of drie uit het ei zijn moet je beginnen met voeren. Als voer kun je stukjes sla, andijvie, paardenbloem, weegbree en visvoer gebruiken. Hebben je kikkervisjes ook voorpootjes gekregen? Dan is het tijd om ze terug te brengen, naar daar waar ze thuis horen, de vijver of de sloot. Daar kunnen ze lekkere vliegjes vangen. Zet ze bij de rand van het water. Zwaai ze nog even uit. Volgend jaar leggen ze hun eitjes op dezelfde plek en kun je weer kikkerdril halen.