BREE

Tuin met pit - 873 m2

Verbeelding wordt werkelijkheid. 
Juli 2024 - Deze tuin in Bree van een jong gezin met pit vroeg om een tuin met speelse pittigheid. Wouter en Marieke houden van kleur in het leven en wilden die joie de vivre doortrekken met gedurfde keuzes zoals een gele balustrade, opvallende tuinmeubelen in een kleurtje, een graffiti muur door een bevriend kunstenaar en op termijn een oranje dutchtub. Het organisch ontwerp van de tuin geeft het nodige weerwerk, de natuurlijke uitstraling van de beplanting brengt op termijn de nodige rust.  

Een uitdaging! 
Er is een hoogteverschil van 3 meter ten opzichte van het huis en het 2e deel van de tuin. Deze uitdaging lossen we naast trappen op door middel van een bespeelbaar groendak en glijstangen. De wadi achteraan voert het water op deze drassige ondergrond niet alleen af, het is ook de perfecte sfeer- en speelmaker. Natuurlijk bloemrijk grasland, wilgen, els en eik vormen de ideale verbinding met het landschap en fitten perfect met de natte bodem! 

De voortuin is in alle eenvoud een eyecatcher met een minimum aan verharding. Speelse lijnen gidsen je langs de woning en zorgen voor een fijne dynamiek. Nog de laatste laatste details en dan kan de natuur hier zijn gang gaan... een pittige tuin vol leven!  

Jaren terug zagen we in de krant een artikel voorbij komen met een prachtige tuin. We sloegen dit artikel op en eens ons huisje klaar was namen we contact op met Bert. We vertrokken van een vragenlijst waarmee hij een duidelijk zicht wou krijgen op wie wij zijn, hoe wij leven en natuurlijk wat we mooi vinden. Al heel snel volgde een eerste schets. Die schets was er voor ons meteen ‘boenk’ op. Wouter zag het graag liever wat strakker. Ik hou meer van het wilde, het organische. Prioriteit voor ons was het kindvriendelijke van de tuin, zonder dat die vol zou staan met kindertuigen die voor ons de charme van de natuur zouden wegnemen. Het plan dat Bert had getekend was een fantastische mix. Ondertussen is onze tuin een dikke maand ‘af’. Het is zo leuk om te zien hoe Abel van stapsteen naar stapsteen springt. Hoe hij insecten ontdekt tussen de bloemen en geniet van zijn boomhut. Bert begreep compleet wat wij wouden. Hij had ook snel door dat het voor ons wel wat gedurfder en specialer mocht zijn en ging helemaal mee in het experimenteren met kleuren voor bijvoorbeeld de balustrade of voor de inkleding van het groendak. Maar buiten het resultaat dat wij in 1 woord fenomenaal vinden, is het voor ons nog belangrijk om te benoemen wat voor een fijne mens Bert is. De afgelopen jaren werkten we met zoveel aannemers samen en er was er werkelijk geen enkele die zo gedreven, zo betrokken, zo meedenkend, zo warm, zo bereikbaar was als Bert. Bij elke vraag die we hadden konden we Bert bereiken, elke foto die we doorstuurde kreeg feedback, elke moeilijkheid waar onze tuinaannemer tegen liep werd keer op keer vriendelijk en meteen opgevolgd door Bert. Toen onze tuinaannemer klaar was kwam Bert, hoewel het best een eindje voor hem was, meteen langs om te kijken of het allemaal wel in orde was. Kleine dingetjes konden daardoor meteen worden aangepast nog voor de planten in volle bloei stonden. En nu, een maand later beginnen de kleuren van de planten en bloemen zich te tonen. Elke dag ontdekken we nieuwe dingen, wat een heerlijkheid. Je voelt dat Bert niet alleen een job uitoefent als tuinarchitect maar bovenal een passie heeft. En er is niks schoner dan werken met mensen met passie. Dat zie, voel en ruik ik in onze prachtige tuin!

Wouter, Marieke & Abel

ontwerptekening / beplantingsplan