NIJLEN

Strakke gezelligheid - 620 m2
Jessica en Stein wilden een hedendaagse tuin bij hun nieuwe woning waarvan een deel ook dienst doet als kapperszaak. Na een uitgebreide babbel kwamen we uit op 'strakke gezelligheid' als werktitel. Vanwege de zaak moesten we bij het ontwerp volgens de verkavelingsvoorschriften ook rekening houden met voldoende parkeerplaatsen. Enkel het terras en de wegel naar de voordeur werd afgewerkt in gepolierde beton. Verder werd gekozen voor waterdoorlatende materialen. Een pad van strakke betontegels naar de zaak die doorlinkt naar de voordeur. De oprit zelf werd aangelegd met grindplaten en afgewerkt met kiezel. 2 krentenbomen in de borders met grassen en vaste planten moeten op termijn echte blikvangers worden en werden door de bewoners zelf geplant tijdens de winter van 2022. De hoge, smalle potten die meekwamen uit de vorige woonst passen perfect in de nis naast de voordeur. De fietsenparking was een mooie toevoeging van Jessica en Stein zelf die helemaal opgaat in het geheel. Een voortuin die 'geknipt' is voor de toekomst. :)

De voortuin 4 maanden na aanplant

DSC_0093

ontwerptekening / beplantingsplan

Knipsel
Knipsel1
Knipsel2
Knipsel3
Knipsel5
"Wij zijn zo blij met onze strakke gezelligheid! ­čśÇ We wisten meteen dat samenwerken met Bert een goed plan was. We hadden zelf veel idee├źn maar het waren er teveel om er een mooi geheel van te maken. Bert kroop in zijn magische pen en toverde er onze droomtuin uit. We kozen om in stappen te werken, door de zaak was de voortuin het eerste aan de beurt. Elke dag krijgen we complimenten van klanten. En ook wij, de vlinders en alle bijen uit de buurt genieten er elke dag van! ­čśŹPrachtige kleurkeuzes, heel gekke gewaagde plaatsingen maar zalig mooi!"

Jessica en Stein

 
  • Hanne en Sam konden achter hun woning een voormalige paardenweide kopen en besloten niet te twijfelen. Sindsdien ziet hun leven er anders uit en brengen zij een groot deel van het jaar, samen met de kinderen, in hun tuin door. Ik mocht daar met dit ontwerp, dankbaar, mee invulling aan geven!
  • Het wensenlijsten was lang. Voor de kinderen moest de tuin moest uitnodigen om in te rennen, te klimmen, te voetballen... ook de trampoline en het zwembad die ze al hadden verdienden opnieuw een plekje. Naast spelen, bewegen, een beetje (moes)tuinieren moest er ook voldoende ruimte zijn om te tafelen en te keuvelen met vrienden en familie.
  • In deze kleine stadstuin van amper 21m┬▓ wilden we zo weinig mogelijk af en aanvoeren. Alles werd hergebruikt, maar in een ontwerp dat perfect bij deze tuin past.