BORGERHOUT

Kleine stadstuin - 65m2

Deze kleine stadstuin meet amper 65m² maar onderging in april 2022 een metamorfose. Het tuinhuis kreeg een facelift met een thermowood, grenen gevelbekleding. De muur bij het terras werd gekaleid. Het oude gazon (met daaronder vervuilende, plastic mollennetten 😢) werd weggehaald en vervangen door een frisse grasmat in natuurlijke lijnen. Een stevige portie organische compost moest de nieuwe kleurrijke beplanting voorzien van een goede start. Het tweede, houten terrasje werd ingericht met een bended table en bench van Weltevree om plaats te besparen. De guirlandes zorgen voor licht en sfeer in deze compacte, maar gezellige tuin. Kastanjehouten schabben en palen, nestkast en nestelplekken kleden het geheel nuttig aan. Genieten met de grote G.

voor renovatie

Zo'n stadstuin. Ik vind dat een erg fijne uitdaging; hoe integreer je alle gewenste functies in een esthetisch, maar toch compact geheel? En liefst op zo'n manier dat het ook de natuur weer een duwtje geeft. In deze tuin koos ik voor afscheidende burenmuren vol weelderig groen, een organische border die je vanuit de living uitnodigt naar het terras, een houten wand en sfeerlampjes die de verbinding maken met het binnenhuisinterieur, kleine details die verwonderen en verbondenheid met natuur stimuleren: een nestkast, een bijensteen, een insectenhotel... Je kan amper geloven dat het hier 2 maanden geleden een 'dooie boel' was.

Bert

in uitvoering

 
  • Het wensenlijsten was lang. Voor de kinderen moest de tuin moest uitnodigen om in te rennen, te klimmen, te voetballen... ook de trampoline en het zwembad die ze al hadden verdienden opnieuw een plekje. Naast spelen, bewegen, een beetje (moes)tuinieren moest er ook voldoende ruimte zijn om te tafelen en te keuvelen met vrienden en familie.
  • title GENT no-repeat;left top;; auto title natuurlijke bedrijfstuin – 12×6 no-repeat;left top;; auto copy Tot 2 jaar geleden was dit een gebetonneerd stukje binnenstad in Mechelen. […]
  • title MECHELEN no-repeat;left top;; auto title natuurlijke bedrijfstuin – 12×6 no-repeat;left top;; auto copy Tot 2 jaar geleden was dit een gebetonneerd stukje binnenstad in Mechelen. […]