RAVELS

openbare avontuurlijke speeltuin - 3167m2

De plannen voor deze natuurspeeltuin liggen klaar. In 2021 gaat de schop in de grond. 3000m² gazon wordt omgetoverd tot een plek waar kinderen hun hart kunnen ophalen: speelheuvels, bouwbosje, ploeterplek, klim- en klauterparcours, grasveld... De realisatie van de avontuurlijke speelelementen zorgt niet alleen voor meer speelwaarde, maar ook voor een grotere natuurwaarde. Meer planten, (pluk)struiken en (fruit)bomen, waarvan de grote meerderheid inheems, en een extensief maaibeheer moet de biodiversiteit een boost geven. Het terrein wordt gebruikt door de KSA-meisjes, speelpleinwerking Wirrel Warrel, kinderopvang 't Warreltje en kinderen uit de buurt. In aanloop naar het ontwerp werd er een inspraaktraject opgezet in samenwerking met Speelmakers. Het is belangrijk dat deze plek écht iets van hen wordt.

Ravels
plan natuurspeeltuin Ravels

Ik ben altijd een grote voorstander geweest van participatie. Daarom vond ik het zo belangrijk dat de stem van kinderen en jongeren gehoord werd. Bert heeft dit project in samenwerking met Speelmakers prachtig uitgevoerd. Het was een leerrijke ervaring voor mij en het resultaat mag er zeker zijn! Ik kijk er nu al naar uit om al die spelende kinderen te zien op ons nieuw speelterrein.”

Lien De Wachter - Jeugdconsulent Ravels

avontuurlijk spelen | RAVELS
avontuurlijk spelen | RAVELS
 
  • Begin 2023 werd de omgevingsvergunning voor het herinrichten van de omgeving rond het ontmoetingscentrum de 'Volle Vaart' ingediend. Het is deel van een groter totaalproject en toekomstbeeld voor het ganse binnengebied rond de 'Volle Vaart' in het centrum van Grobbendonk waarin Polo Architects het voortouw neemt. In een eerste fase wil de gemeente hier een skatepark en natuurspeeltuin realiseren. Ik mocht achter de tekentafel invulling geven aan 6400m² speelnatuur waarin het skatepark, ontwerpen door Skape, ingepast zou worden.
  • title MECHELEN no-repeat;left top;; auto title natuurlijke bedrijfstuin – 12×6 no-repeat;left top;; auto copy Tot 2 jaar geleden was dit een gebetonneerd stukje binnenstad in Mechelen. […]
  • De eigenaars van deze duurzame, karaktervolle woning wilden een beplanting geïnspireerd op Piet Oudolf.