SPELEN OP MAAT

Op maat maken wij een ontwerp en offerte

Je eigen modderkeuken, een eigenzinnige schommel, een boomhut op maat, klimmen en klauteren... in je tuin, op school of de kinderopvang. We bedenken en vervaardigen alles op maat.

Speeltoestellen uit Robinia
Robinia, ook gekend als pseudo acacia, is een snelgroeiende Europese hardhoutsoort. Ze heeft een gelijkaardige kleur en temperament zoals de gekende hardhoutsoorten eik en kastanje. Toch is er een grote meerwaarde van robinia: zijn uitzonderlijke duurzaamheid. Het hout van deze boom behoort tot de hoogste duurzaamheidklasse 1 waardoor het een enorme levensduur kan garanderen in contact met de grond. Zijn levensduur is dus evenwaardig aan tropisch hardhout, namelijk + 25 jaar. Als er geen contact is met grond en aarde is de levensduur nog vele tientallen jaren langer. Robiniahout heeft naast zijn hoge duurzaamheid ook een vrij nerveus karakter, waardoor het zich perfect leent voor het organisch vorm gegeven van speeltoestellen.
Met hart en ziel, en kennis van zaken
Het bedenken en vervaardigen van de Robinia speeltoestellen op maat is een collab tussen Bert en David van Verda Viro. Van kappen, over schillen tot het monteren van je sfeer- en speelmaker... David doet alles in eigen beheer, in eigen atelier. Hij werkt zo ecologisch mogelijk om de speeltoestellen en boomhutten te vervaardigen en te plaatsen. Bert is al meer dan 15 jaar professioneel bezig met ‘spelen’, een ernstige zaak. Bert en David bundelen dus niet alleen de expertise, maar werken ook samen met natuur.
Buiten kunnen en mogen spelen is voor kinderen even belangrijk als eten en drinken. Ze leren zelf risico’s inschatten en grenzen aftasten. Ze worden er sterker van, het is gezond en goed voor hun motorische, emotionele en cognitieve ontwikkeling. Ze leren er samen met andere kinderen of alleen een hoop basisvaardigheden.