VOGELVOEDERHUISJES

vanaf €13
incl. BTW, excl. verzending

01. Geel toren: €19
02. Naturel boon: €21
03. Groen boon: €21
04. Rood huis : €16
05. Geel huis: €16
06. Naturel bol: €17
07. Groen bol: €17
08. Groen druppel: €13
09. Crème druppel: €13
10. Rood 6-hoek: €15
11. Groen 6-hoek: €15

Prijzen excl. verzendkosten
Verzending via Bpost wordt doorgerekend
Meer vogels met het juiste voer
De winter is de beste periode om de vogels in je tuin te voederen. Insecten verdwijnen onder de grond. Bessen zijn geplukt. Regen en sneeuw maken het moeilijk om zaden te vinden. Bovendien zijn de dagen korter en is er dus minder tijd om voedsel te zoeken. Vogels vinden minder voedsel, terwijl ze nu juist extra veel energie nodig hebben om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Let op dat het huisje zo staat opgesteld dat er geen kat bij kan, minimaal 1,50 meter van de grond.
Vogels voederen in de lente, zomer, herfst en winter
Vogels gebruiken het voedsel dat je aanbiedt als aanvulling op wat ze in de natuur vinden. In elk seizoen mag je vogels voederen.
  • In de lente zijn tuinvogels druk in de weer met het bouwen van hun nest en zoeken ze natuurlijk voedsel voor de jongen. Enkel de ouders genieten nu van je strooivoer. Het voedsel moet nu meer kalk en eiwit bevatten, bijvoorbeeld meelwormen of fijngestampte eierschalen. Vetbollen en pinda’s bied je nu beter niet meer aan.
  • In de zomer gaan vogels zelf op zoek naar de wormen en insecten die ze nodig hebben. Help hen door boeiende planten in je tuin planten die insecten lokken. Door je gazon te besproeien, lok je regenwormen.
  • In de herfst zoeken vogels actief naar een voedselplek voor de winter. Door dan te voederen, weten ze dat ze in de winter in jouw tuin terecht kunnen. Als het erg koud wordt, kan je dan al vetbollen en pindaslingers aanbieden.
  • In de winter: van december tot april voorzie je vetrijke producten (vetbollen, pindaslingers, pindakaas, halve kokosnoten …) en mag je voedertafel goed gevuld zijn.
Voorzie het hele jaar door kruimels en fruit, aangevuld met een goede voedertafelmix die aansluit bij het seizoen.
6 tips bij het voederen
  1. Schud je tafellaken het hele jaar uit in de tuin.
  2. Voederen kan het hele jaar door, maar vooral wanneer het vriest en/of sneeuwt.
  3. Voeder het liefst 's ochtends en tegen het einde van de middag. Na een lange, koude nacht hebben vogels behoefte aan een stevig ontbijt en tegen de avond eten ze hun buikje rond om de nacht door te komen.
  4. Geef geen voedsel waarin zout is verwerkt. In kaas en brood dat je strooit zit voldoende zout.
  5. Geef vogels geen margarine of boter, dat werkt laxerend.
  6. Voedsel dat makkelijk bevriest, zoals appels, voeder je best als geheel en niet in kleine stukjes.
Water lokt vogels
Water is even belangrijk als voedsel voor onze vogels. Zeker in de winter. Wanneer het gesneeuwd heeft, komen vogels aan vocht door van de sneeuw te pikken. Maar bij vorst help je hen door een bakje water buiten te zetten, voeg echter niets toe. Vervang het water liever regelmatig zodat het niet dichtvriest. In de zomer verandert een drinkbakje vaak in een vogelbad. De vogels genieten erg hard van het bad dat je voor hen klaarzet. Het beste vogelbad of drinkplaats is een ondiepe schaal die je op een open, overzichtelijke plek in de tuin zet. Vul je vogelbad of drinkplaats regelmatig met vers water. Reinig ze met heel heet water en een borstel. Gebruik geen chemische producten.
Deze vogelvoederhuisjes zijn vervaardigd uit Bamboe. Bamboe groeit hard en herstelt zich in vergelijking met veel andere materialen snel. In 24 uur kan het wel tot 100 centimeter groeien! Van nature heeft het ook antimicrobiële eigenschappen. Dit houdt in dat er geen pesticiden of mest nodig is om het te laten groeien. Bamboe is natuurlijk afbreekbaar doordat het een natuurlijke stof is, licht én zeer stevig.