GREMBERGEN

moderne tuin - 557m2

Een strakke tuin die achteraan uitloopt in een plek waar de natuur zijn gang kan gaan. Een combinatie tussen landelijk en modern. De oprit en looppaden bestaan uit een sobere halfverharding van kiezels en betonnen stapstenen. Het accentmuurtje in de voortuin werd opgetrokken in dezelfde steen als het huis en de ledverlichting begeleidt bezoekers in het donker. Bijen, vlinders en andere insecten doen zich tegoed aan de diverse, natuurlijke beplanting. Om te genieten van het prachtig uitzicht in deze doodlopende straat werd er een extra terras opgetrokken voor de woning. Daar is het in de avondzon heerlijk vertoeven.

moderne tuin | GREMBERGEN
moderne tuin | GREMBERGEN

Bert heeft heel goed aangevoeld waar we met onze tuin naartoe wilden. Vooral de voortuin was een uitdaging omdat hier een aantal zaken gecombineerd moesten worden: voldoende parkeerplaats, een terrasje om te genieten van het uitzicht, een pad naar de voordeur en voldoende groen. Bert is hier wonderwel in geslaagd! Het is een mooi geheel geworden, dat helemaal aansluit bij het strakke van de woning, maar toch met een landelijke, natuurlijke uitstraling.

Ruth en Pieter

 
  • Begin 2023 werd de omgevingsvergunning voor het herinrichten van de omgeving rond het ontmoetingscentrum de 'Volle Vaart' ingediend. Het is deel van een groter totaalproject en toekomstbeeld voor het ganse binnengebied rond de 'Volle Vaart' in het centrum van Grobbendonk waarin Polo Architects het voortouw neemt. In een eerste fase wil de gemeente hier een skatepark en natuurspeeltuin realiseren. Ik mocht achter de tekentafel invulling geven aan 6400m² speelnatuur waarin het skatepark, ontwerpen door Skape, ingepast zou worden.
  • De eigenaars van deze duurzame, karaktervolle woning wilden een beplanting geïnspireerd op Piet Oudolf.
  • beplanting natuurlijk tuin
    title GENT no-repeat;left top;; auto title natuurlijke bedrijfstuin – 12×6 no-repeat;left top;; auto copy Tot 2 jaar geleden was dit een gebetonneerd stukje binnenstad in Mechelen. […]