HEIST O/D BERG

Bespeelbare familietuin - 360m2

Nele en Stef liepen vast op de tuin: lang en smal. Hoe zouden ze daaraan beginnen? Na een advies ter plaatse op een mooie avond in augustus 2021 kregen de eerste ideeën vorm. Het wensenlijsten was lang. Voor de kinderen moest de tuin moest uitnodigen om in te rennen, te klimmen, te voetballen... ook de trampoline en het zwembad die ze al hadden verdienden opnieuw een plekje. Naast spelen, bewegen, een beetje (moes)tuinieren moest er ook voldoende ruimte zijn om te tafelen en te keuvelen met vrienden en familie. Dagen waarop het pizzaoventje al eens wordt warm gestookt en de hangmat wordt uitgerold. Qua gevoel mocht het allemaal wat losser aanvoelen, niet te strak maar speels... Zo kreeg de langgerekte tuin een meanderend gazon omgeven met vaste planten, klimplanten, struiken en bomen waarlangs kastanjepalen oprijzen elk met een eigen functie. De beplanting werd afgestemd op de resultaten uit het bodemonderzoek. De tuin werd in stapjes door Nele en Stef volledig zelf aangelegd met de hulp van vrienden!

De foto's op deze pagina zijn genomen 1 jaar
na aanleg van de tuin.

In het najaar 2024 wordt deze tuin in beeld gebracht door het TV-programma 'Tussen droom en tuin'.

Kastanjepalen als steun voor de hangmat, als dwarsliggers die de tuin optisch breder maken maar tegelijk ook de basis vormen voor een 'monkeybar' en schommel. Die de frambozen richting moeten geven.

Bert

"Wat begon met een eerste advies is uitgegroeid tot een volledig uitgewerkte speelse tuin… chillen in de hangmat, parcours over de vele boomstammetjes... We waren echt verrast en enthousiast door de aangereikte oplossingen voor onze “talloze” wensen. Ook tijdens de uitvoering van de werken was Bert altijd bereikbaar waardoor ook dat avontuur vlot verliep. Wij kijken alvast met veel zin uit naar de komende lange avonden in de tuin!"

Nele en Stef

voor en tijdens de werken