NIJLEN

natuurtuin - 513m2 | daktuin - 46m2

Onze eigen tuin, mijn speeltuin (en die van de kinderen). We wonen hier nu een jaar of 10. We ruilden het saaie, klassieke grastapijt in voor een tuin die wemelt, leeft en beweegt. De natuurlijke beplanting is een nectarfeest voor vlinders en bijen. En bijgevolg ook voor onze kinderen die maar wat graag met vlindernetjes en potjes de tuin afschuimen. Hier mogen kinderen kind zijn: een vuurtje stoken, ongebreideld putten graven, kampen bouwen, in de boom klimmen... In 2020 gingen we nog een stapje verder en realiseerden we de aanleg van een semi-intensief groendak met vaste planten en groenten.

Genieten van de hottub, nog het meest in de winter!

DSC_0989

Omdat elke druppel water op deze lichte zandgrond telt, koppelden we de regenpijpen af. Overtollig water kan op een gecontroleerde manier de tuin invloeien.

Bert

Onze daktuin staat er na 2 jaar schitterend bij.

DSC_0201

Van februari tot november bloeit er altijd wat in deze tuin. Vroeg in het voorjaar kondigen krokussen de lente aan. De vergeet-me-nietjes die zich her en der spontaan hebben genesteld lokken de eerste bijen en vanaf dan is er geen houden aan. Het nectarfeest is begonnen. Een lust voor het oog en het oor.

Bert

De meeste van onze planten zijn eetbaar. Bloemen gebruiken we in salade of laten we drogen voor de thee.

DSC_0170

Water in de tuin trekt leven aan: watertorren, libellen, kikkers, salamanders... vogels komen drinken. Je hoeft het niet ver te zoeken. Een oude tobbe is al voldoende.

 
  • title MECHELEN no-repeat;left top;; auto title natuurlijke bedrijfstuin – 12×6 no-repeat;left top;; auto copy Tot 2 jaar geleden was dit een gebetonneerd stukje binnenstad in Mechelen. […]
  • Begin 2023 werd de omgevingsvergunning voor het herinrichten van de omgeving rond het ontmoetingscentrum de 'Volle Vaart' ingediend. Het is deel van een groter totaalproject en toekomstbeeld voor het ganse binnengebied rond de 'Volle Vaart' in het centrum van Grobbendonk waarin Polo Architects het voortouw neemt. In een eerste fase wil de gemeente hier een skatepark en natuurspeeltuin realiseren. Ik mocht achter de tekentafel invulling geven aan 6400m² speelnatuur waarin het skatepark, ontwerpen door Skape, ingepast zou worden.
  • Jessica en Stijn wilden een hedendaagse tuin bij hun nieuwe woning waarvan een deel ook dienst doet als kapperszaak. Na een uitgebreide babbel kwamen we uit op 'strakke gezelligheid' als werktitel.